FacebookTwitterInstagramYoutube

Studieboeken of youtube en Google?

 

Iedereen die een studie volgt krijgt te maken met studieboeken, maar zijn we die nog wel nodig als alles wat we willen weten op het internet te vinden is?

 

studeren via het internet

 

Dankzij Youtube hogere cijfers dan met studieboeken

De afgelopen jaren zijn er testen gedaan om dit te onderzoeken. Klassen werden opgedeeld voor een toets, waarbij een helft leerde uit het boek en de andere via filmpjes op YouTube. Een paar weken later werden de rollen omgedraaid. De cijfers waren in beide gevallen in het voordeel van de filmpjesgroep.

 

Alles wat je wilt weten, staat in videovorm op YouTube;

Dus kijken steeds meer leerlingen filmpjes op YouTube om voor school te leren. van tutorials over videobewerking tot uitleg over spelling en zelfs complete wetenschappelijke college’s over natuurkunde. Je kunt kiezen uit een breed scala aan vakken, zoals wiskunde, Nederlands, Duits, maatschappijleer, geschiedenis en aardrijkskunde. Er zijn zelfs diverse docenten met een eigen Youtube kanaal.

 

studeren met youtube

 

De meerwaarde van Video

Video werkt zo goed omdat je beelden sneller tot je neemt dan tekst. Video’s maken de lesstof afwisselend en kleurrijk. Je kunt de video op je eigen tempo bekijken, door hem te pauzeren of door terug te spoelen en video’s zijn vaak duidelijk, overzichtelijk en to the point.

 

google logo

 

Vind je iets niet op Youtube, dan Google het maar

Google weet alles! Niet alleen van jou, maar ook van bijna elk onderwerp wat je maar kunt bedenken. Vaak kost het wel wat tijd om door de zoekresultaten te scrollen voor je het antwoord op je vraag vind, maar over het algemeen vind Google bijna alles wel voor je.

 

Studieboeken zijn kostbaar

Gelukkig worden de studieboeken op het voortgezet onderwijs grotendeels vergoed, maar wie een studie volgt in het middelbaar beroepsonderwijs (MBO), het volwassenenonderwijs (VAVO), of het particulier voortgezet onderwijs moet voor deze vaak dure boeken gewoon betalen.

 

Toch hebben de studieboeken ook wel weer voordelen

Bij studieboeken ga je vaak makkelijker van tekst naar illustratie, blader je sneller door de pagina’s en kun je op die manier makkelijker verbanden leggen. Zoeken in een boek gaat door de index sneller en makkelijker dan Youtube en Google, waar je door de vele zoekresultaten moet bladeren voor je je antwoord vind. Ook kun je een aangeschaft studieboek na afloop van de studie eventueel weer doorverkopen.

 

studieboek of eBook

 

Studieboeken worden eBooks

Het aanbod van eBooks groeit elk jaar en dat is maar goed ook. Ze nemen een stuk minder ruimte in en studeren met eBooks kun je makkelijker doen waar jij maar wilt. Of je nu onderweg bent met de trein, of op je favoriete inspirerende plekje wilt studeren, met een eBook gaat dat allemaal net wat makkelijker.

 

Lees ook:

Zoek jij een nieuwe baan?

Account aanmaken