FacebookTwitterInstagramYoutube

 ​​​​​​

Hoe vind ik een nieuwe baan zonder diploma in 2020

 

 

Hoe vind je nou goed betaald werk zonder diploma

Een goed betaalde baan vinden zonder diploma, of werken zonder diploma is misschien wel makkelijker dan je zou denken. Er zijn talloze banen waar de juiste mentaliteit en doorzettingsvermogen belangrijker zijn dan een diploma.

 

goed betaald werk zonder diploma

 

Sta een beetje positief in het leven

Als jij een beetje positief in het leven staat en ervoor zorgt dat je van aanpakken weet, dan zul je zien dat er meer goedbetaalde banen voorbij komen dan je voor mogelijk hield. Met een instelling van; zie je mij dat al doen? Die baan past niet bij mij en ik doe echt geen werk wat ik vast niet leuk vind om te doen kom je natuurlijk nooit aan een goede baan zonder opleiding. Vergeet niet dat je nooit weet wat een baan je kan brengen, want wie weet komt de ervaring je wel van pas bij een volgende baan, of groei je wel snel door naar een hogere functie.

 

Bijvoorbeeld een baan in de horeca

In de horeca wordt er vaak wel gevraagd om ervaring, maar de handen uit de mouwen te steken, een flexibele houding en bereid zijn om in de weekenden en avonduren te werken is veel belangrijker. In de horeca is het ook heel goed mogelijk om hogerop te komen. Je begint bijvoorbeeld in de spoelkeuken en werkt jezelf op naar keukenhulp, gastheer of gastvrouw en wie weet uiteindelijk wel tot chef kok, of restaurant manager. De mogelijkheden zijn er zeker wel in de horeca.

 

een baan in de horeca

 

Werken in de schoonmaakbranche

Er zijn genoeg vacatures voor schoonmaken zonder diploma. De geruchten zijn dat het vies werk is, maar in de praktijk valt dat vaak best mee. Vooral in de schoonmaak is het belangrijk dat je de juiste instelling hebt. Je kan klagen dat het zwaar werk is, maar je kan het ook zien als beweging, zodat je niet meer naar de sportschool hoeft, wat je ook weer geld bespaart.

 

Werken in de sales zonder ervaring

Heb jij een vlotte babbel en weet je mensen snel te overtuigen? Dan is een baan in de sales misschien wel de best betaalde baan om zonder diploma of ervaring aan de slag te kunnen. Het startsalaris is vaak niet heel hoog, maar met interessante bonusregelingen kun je er een prima maandsalaris aan overhouden.

 

een baan in de sales

 

Of wat denk je van een baan met betaalde opleiding

Een BBL traject, of een baan met interne opleiding zoals treinmachinist of militair. Er is keuze genoeg als het gaat om een baan met betaalde opleiding. Maak voor jezelf duidelijk welke richting je op wilt en wat jou het meest aanspreekt. Kies je voor een BBL opleiding , dan ben je vaak 4 dagen in de week aan het werk en ga je 1 dag in de week naar school. Kies je voor een baan met opleiding dan volg je vaak eerst een opleiding van een aantal maanden om vervolgens fulltime aan het werk te gaan.

 

Algemene Militaire Opleiding (AMO)

Wil jij werken bij defensie, dan kun je na een uitgebreide keuring beginnen met de AMO. Deze is zwaar, maar wel haalbaar. Tijdens deze opleiding krijg je gewoon elke maand een keurig salaris op je rekening gestort. Uit eigen ervaring weet ik dat het werk als militair anders is dan het gemiddelde werk. Erg leuk, je komt op bijzondere plekken en je maakt veel mee. Werken bij defensie is zeer uitdagend en er zijn mogelijkheden genoeg om door te groeien of opleidingen en cursussen te volgen.

 

algemene militaire opleiding

 

Succesvol online ondernemen

De mogelijkheden op het internet zijn eindeloos en dus ook teveel om hier allemaal op te gaan noemen, maar ben je een beetje creatief en beschik je over heel veel doorzettingsvermogen, dan kun je zeker zonder enige diploma of ervaring iets beginnen waar je leuk geld mee kan verdienen. Online ondernemen is grenzeloos en alles wat je er maar over wilt weten is op het internet te vinden.

 

werken zonder diploma

 

Het aanbod van vacatures zonder diploma op het internet is enorm

Dus geef de moed niet op. Zet een grote smile op je gezicht en wees positief.  Plaats een open sollicitatie op dewerknemersmarkt.nl en vertel wat jij kan en wat jij wilt. Dan gaan wij ons best doen om voor jou een leuke werkgever te vinden! Want zoals je ziet, er zijn mogelijkheden genoeg om te werken zonder een diploma.

 

 

Wil jij een baan zonder diploma?

JA!!!

Nee, ik heb liever een baan met een diploma.