FacebookTwitterInstagramYoutube

 

offshore werken als kok

 

Nieuwsgierig naar een baan als offshore kok? voordat je verder zoekt naar offshore kok vacatures, lees dan eerst het verhaal van Barrie over zijn werkzaamheden als kok op een offshore platform

 

offshore helikopter

 

Hij stapt namelijk in een helikopter om op zijn werk te komen

Na een periode van 14 jaar werken voor het Ministerie van Defensie werkt Barrie sinds 2015 als kok op een offshore platform in de Noordzee en dat is toch wel een hele interessante, maar vooral bijzondere werkomgeving.  Om op zijn werk te komen vliegt Barrie met een helikopter naar het platform. 

 

 

Twee weken op, twee weken af is de normale gang van zaken wanneer je werkt op een offshore platform

Na 2 volledige weken, van 06.00 tot 18.00 uur werken stapt Barrie weer in de helikopter om te gaan genieten van een periode van twee vrije weken bij zijn gezin. Verder is hij in de weekenden niet vrij. 2 weken werken is dus 14 dagen achterelkaar van 12 uur per dag.

 

offshore eten

 

Wat er maar gedaan moet worden op een offshore platform

Elke dag vers brood maken, ontbijt, lunch en diner bestaande uit 2 menu’s koken en zoveel mogelijk met verse producten werken.

Om de twee weken komt er dan ook een boot om het platform te bevoorraden met verse producten en nieuwe materialen.

Naast het koken is Barrie ook werkzaam als HDA ( helikopter deck assistent) waarbij hij helpt met het uitladen van bagage en mensen begeleid.

 

offshore keuken

 

Offshore werken brengt verhoogde veiligheidsrisico’s met zich mee.

Man overboord, of brand zijn voorbeelden van situaties die tijdens een veiligheidsoefening getraind worden. Als er een flinke storm is, dan voel je het platform wel deinen en ligt het werk vaak stil. Op de keuken na dan, want er wordt natuurlijk wel verwacht dat het eten er staat.

 

offshore platform

 

Genoeg om jezelf te vermaken op een offshore platform

Op het platform werken er afhankelijk van de lopende projecten ongeveer 40 a 50 mensen. Er is naast de kantine een recreatie ruimte, een fitness ruimte, overal Wifi en is elke kamer voorzien van een tv, stapelbed, douche en toilet. Van vervelen is er dus niet gauw sprake, maar je moet er wel tegen kunnen om elke keer minstens twee weken van huis te zijn. 

Hopelijk heeft dit artikel jou geholpen en ga je verder op zoek naar offshore kok vacatures of plaats je wellicht een open sollicitatie op dewerknemersmarkt.nl

In elk geval succes met je zoektocht naar een stoere baan!

 

Wil jij ook zo'n stoere baan? 

JA!!!

Nee, ik heb liever een saaie baan.

 

meer bijzondere banen