FacebookTwitterInstagramYoutube

Klik hier voor een goed betaalde baan

 

Wat is de top 10 best betaalde banen

 

De werknemersmarkt is op dit moment dynamischer dan ooit en is onderhevig aan talloze veranderingen.

Zowel werkgevers als werknemers pakken het anders aan en ten opzichte van 25 jaar geleden.

Flexibele werknemers vormen een steeds groter wordende groep, net als freelancers of zzp’ers en dit heeft een effect op de salarisniveaus van de beroepen die ze uitoefenen. In de IT is het bijvoorbeeld steeds gangbaarder om als freelancer grote klussen op te pakken bij bedrijven die snel een project willen afronden. Hier wordt gemiddeld gezien een stuk meer voor betaald dan wanneer dit intern wordt opgepakt door een van de vaste werknemers.

 

geld

 

Verwacht is dat de top tien best betaalde banen van 2020 de volgende zijn:

 

10. Rechercheur

Op de tiende plek van de top 10 best betaalde banen staat de Recherche. Een Rechercheur verdient ongeveer 30,92 euro per uur.

 

 

9. Notaris

Dit beroep heeft al jaren een stevige positie in de best betaalde banen lijst. Als tussenpersoon fungeert de notaris in het rechtsgeldig maken van overeenkomsten en verklaringen door op zijn best deze vast te leggen in notariële akten. De adviesrol van een notaris wordt nog steeds als waardevol gezien. En is alles rond? Een Notaris verdient gemiddeld een salaris van 31,60 per uur.

 

boat

 

8. Kapitein zeeschip

Had jij verwacht dat een Kapitein een van de best betaalde banen zouden hebben? Om wat preciezer te zijn, verdienen ze zo’n 32,21 euro per uur. Als kapitein ben je eindverantwoordelijke over het hele schip. Dus ook voor de netheid, het personeelsbeleid, het geldbeheer, de voorraad aan boord, de boekhouding, en nog meer. Het is een veelzijdige, verantwoordelijke baan.

 

 

7. Bedrijfseconoom

Een bedrijfseconoom is iemand die het bedrijf financieel gezond houdt. Dat vergt dan ook behoorlijk wat juridische, economische en wiskundige kennis. Je zit gebakken als je de studie bedrijfseconomie volgt, wat betreft het loon: zo’n 37,52 euro per uur.

 

entrepeneur

 

6. Finance Manager

Alles wat ook maar een klein beetje te maken heeft met de financiën binnen een bedrijf komt terecht op het bureau van de Finance Manager. Een belangrijke rol binnen een organisatie dus. Zowel kleine en middelgrote bedrijven als grote multinationals hebben baat bij zorgvuldige, betrouwbare en vakkundige Finance Managers die weten wat er speelt in de markt en die te allen tijde de financiële processen bewaakt. Deze sleutelfunctie wordt dan ook vaak beloond met een royaal salaris van 40,25 per uur.

 

 

5. Bedrijfsdirecteur

Een bedrijfsdirecteur, ook wel bedrijfsleider genoemd, staat op nummer 4 van de best betaalde banen met een gemiddeld uurtarief van maar liefst €40,40! Zo’n salaris krijg je dan ook niet zomaar, want je begeleid heel veel personeel. Als je bedrijfsdirecteur wilt worden, moet je vooraf veel leren en ook veel verantwoordelijkheid durven te nemen. Dit is niet voor iedereen weggelegd.

 

 

4. Software Development Manager

Op plaats vier vinden we de Software Development Manager. De relatief hoge positie in deze lijst bewijst nog maar eens dat IT booming business is. De combinatie van uitgebreide kennis van informatie- en communicatietechnologie en leiderschapskwaliteiten wordt beloond met een erg goed jaarsalaris. Managers in IT zijn over het algemeen niet dik gezaaid; veel IT’ers kiezen er bewust voor om de stap naar management niet te maken. Een Software Development Manager verdient gemiddeld zo´n 40,81 per uur.

 

law

 

3. Advocaat

Evenals de apotheker hoeft de advocaat niet te vrezen voor een flinke daling in zijn/haar salaris. Ook in 2020 is dit nog steeds één van de beste betaalde banen in Nederland. Een oudgediende die al een behoorlijke tijd zijn positie in deze lijst weet vast te houden. En oh ja, met een salaris van zo’n 50,27 euro per uur plek nummer 3 van best betaalde banen in 2020.

 

 

2. Gezagvoerder Verkeersvliegtuig

Als gezagvoerder van een verkeersvliegtuig heb je een aantal belangrijke verantwoordelijkheden. Deze functie vraagt daarom ook de nodige ervaring, kunde en kennis van je. Beslissingen moeten in een fractie van een seconde worden genomen. Daarnaast kent de Nederlandse wet een gezagvoerder naast zijn/haar vaste functie-invulling ook een aantal aanvullende bevoegdheden toe. Denk bijvoorbeeld aan hulpofficier van justitie, wat betekent dat een gezagvoerder strafbare feiten kan vastleggen, personen mag arresteren en geldboetes aan passagiers mag opleggen. Een buitengewoon verantwoordelijke functie dus en met een salaris van 53,21 euro per uur geen slechte beslissing!

 

hart

 

1. Medisch Specialist

Het moge duidelijk zijn: een specialisatie in de gezondheidszorg levert per definitie het meeste geld op. Dit is overigens niet zo gek, een medisch specialist werkt namelijk vaak onder gigantische druk en draagt daarnaast een grote verantwoordelijkheid voor het welzijn van de patiënt. Natuurlijk zijn er diverse maatstaven te hanteren bij het bepalen van een salarisschaal, maar dit is mondiaal gezien het gemiddelde per functietitel. Vrijwel alle functies hebben een salarisniveau aan de bovenkant van de salarisladder. Onder deze functie vallen diverse specialisaties en de salarissen lopen dan ook uiteen. Maar met 60,64 euro per uur, sta je sowieso bovenaan de salarisschaal.

 

Jonge functies op de banenmarkt

Uiteraard zijn er banen die steevast de best verdiende banen zijn en waar in de nabije toekomst ook niet veel in gaat veranderen. Denk bijvoorbeeld aan medisch specialisten, apothekers of advocaten; zij zijn uiteraard ook afhankelijk van de marktwerking en/of het aantal patiënten/klanten, maar over het algemeen is het salaris van deze beroepen redelijk stabiel, en relatief hoog. Dit is ook al vele jaren het geval. Ondanks de overvloed aan welbekende beroepen in de lijst best betaalde jobs zijn er ook jonge functies die in korte tijd positie hebben gewonnen. Software Development Manager heeft, evenals soortgelijke IT-functies in salarisniveau de laatste jaren een flinke opmars gemaakt.

 

De best betaalde banen zijn voornamelijk de specialisten in de gezondheidszorg, maar met de opmars van IT specialisten hebben die de potentie om zich meer en meer in de top tien te gaan vestigen.

 

Wil jij een goed betaalde baan?

YES!!!

adverteren als zzp'er of freelancer?

 

terug naar blog overzicht