FacebookTwitterInstagramYoutube

Open Hiring

 

Zoek jij een nieuwe baan?

 

Er ontstaat in Nederland steeds meer een arbeidskrapte. Dat kan bedrijven stimuleren om verder te kijken dan de bekende vijver waaruit ze altijd vissen.

 

Het enige wat telt, is wat je vandaag wilt en komt doen, wat je nu waarmaakt. Zonder vragen

Open Hiring. Een baan zonder sollicitatiegesprek. Open Hiring houdt in dat je, als je wilt werken, gewoon aan de slag gaat. Zonder sollicitatiegesprek, cv of bemoeienis van de overheid. Iedereen is welkom, ongeacht wat je in het verleden hebt gedaan, je opleiding of ervaring. We hebben allemaal onze problemen. Het gaat er om dat je iemand zijn verleden geen rol laat spelen.

 

werknemers

 

Het is bedoeld voor de mensen die nu aan de kant staan

Het gaat veelal om 50-plussers, mensen zonder opleiding of mensen die hun cv niet op orde hebben. Dat laatste kan allerlei redenen hebben. Sommige mensen zijn ziek geweest, hebben als mantelzorger gewerkt, of hebben in de gevangenis gezeten. Sommigen hebben een niet-Nederlandse achternaam of spreken gebrekkig Nederlands.’’

 

Mensen melden zich bij open hiring rechtstreeks aan voor een baan, zonder sollicitatiegesprek of cv

Daarbij moet er perspectief zijn op vast werk. De opleiding, ervaring of het arbeidsverleden tellen niet. De enige eis is dat aanmelders denken het werk aan te kunnen en gemotiveerd zijn. Wie zich inschrijft, komt op een vacaturewachtlijst. Zodra er plek is, kun je aan de slag in de volgorde van aanmelding.

 

personeel aannemen

 

De aanpak is door maatschappelijk ontwikkelaar Start Foundation geïntroduceerd in Nederland

Om kansen te bieden voor werkgevers die personeel zoeken én voor werkzoekenden die nu niet of moeilijk aan de slag komen. Dat is volgens directeur Jos Verhoeven van Start Foundation hard nodig: “Als we niets proberen, komt een grote groep mensen nooit aan het werk. Dat is ontoelaatbaar. De vele overheidsmaatregelen werken onvoldoende. Ze slaan nog geen deuk in een pakje boter. Dit probleem vraagt om een drastisch andere aanpak.”

 

Is open hiring overal toepasbaar

Open hiring is in principe bij iedere werkgever mogelijk. “Als een werkgever transparant is over het werk, kunnen kandidaten zelf bepalen of zij dat aankunnen. Omdat medewerkers vanaf dag één betaald worden, zal wel belangrijk zijn dat er werk beschikbaar is dat geen lange inwerktijd vereist.

 

 

Lees ook:

Zoek jij een nieuwe baan?

Account aanmaken

Blog