FacebookTwitterInstagramYoutube

De bijzondere baan van Wouter Koops

14-05-2020

Wouter koops

 

Sommige banen zijn zo bijzonder, dat je ze bijna geen baan meer kunt noemen, maar meer een uit de hand gelopen hobby!

De bijzondere baan van Wouter Koops, oftewel MC Da Syndrome uit Dalen is zo’n baan! Hij is namelijk Master of Ceremonie en zorgt ervoor dat het publiek op hardstyle feesten nog meer uit hun dak gaat!

 

 

Wie is Wouter Koops?

Wouter is een vrolijke, spontane jongen die energiek in het leven staat.

Ik ben in 1979 geboren in het prachtige Assen en woon momenteel samen met mijn vriendin in de parel van ZuidOost Denthe, Dalen. Ik hou mij bezig met muziek, sporten en gamen en werk als Ceremoniemeester op verschillende dancefeesten door heel Europa. Momenteel zit ik, tot mijn grote verdriet, verplicht thuis vanwege het Covid19 virus.

 

 

Hoe ben je in de dance scene gerolt?

In 1996, tijdens de gabberperiode, ging ik veel naar lokale housepartys.

Daar kon ik samen met vrienden de hele nacht van genieten. Ook als ik thuis was, was ik veel bezig met muziek. Ergens in 1996 kwam mijn plan om eens de microfoon te pakken op een feest in Coevorden. Dat heeft mij de drive gegeven om hier meer mee te doen. Niet als DJ op een podium staan, maar juist als MC (Ceremoniemeester) de gehele nacht. Zo kon ik het maximale uit het feest halen, de hele nacht beleven en er hopelijk in de toekomst ook nog wat aan verdienen ook. Na veel optreden op lokale feestjes, en veel in grote Duitse discotheken te hebben gestaan, werd het tijd om wat verder te kijken.

Ik kwam op dat moment, begin 2000 geloof ik,  in contact met een organisator welke ook een boekingsbureau had. Hier heb ik getekend en heb daarna veel feesten in binnen- en buitenland mogen hosten als MC. Uiteindelijk ben ik overgestapt van boekingsbureau en heb ik in 2006 een Europese tour mogen doen samen met een aantal vrienden. Momenteel zit ik 25 jaar in het vak, heb ik 12 jaar mijn eigen bedrijf en heb ik meer dan 2000 feesten mogen hosten. Ik zit op dit moment bij een juiste agency welke mijn belangen behartigt en word ik als solo-artiest geboekt door de grootste organisaties.

 

 

Wat doe je naast het werk als mc?

Naast mijn werk ben ik veel bezig met muziek, gamen, netwerken en social media. Op dit moment ben ik verplicht om verder te kijken dan mijn passie en dus ook weer druk aan het solliciteren.

 

 

Wat doet de huidige situatie rondom het Covid19 virus met jou persoonlijk, met de dance scene en wat doe je momenteel met je tijd?

Als je 25 jaar je werk met passie hebt gedaan, je werk je uitlaatklep is, je elke week weer smacht naar het feit op een podium te staan, dan is dit natuurlijk absoluut geen pretje. Dit is Iets wat niemand heeft zien aankomen. Daarnaast was ik ook nog lang niet klaar met dit werk en wilde blijven groeien met mijn bedrijf. En als je bedenkt dat er voor ons waarschijnlijk geen werk is tot ergens in 2021, is dat best vervelend. Om het maar even zacht uit te drukken. Voor de dance industrie dus ook funest!

Geen enkele artiest kan momenteel optreden, dance-agencys liggen stil, organisatoren leiden verlies en er zijn al heel wat bedrijven in de scene failliet gegaan. Gelukkig worden artiesten creatief en zoeken ze naar middelen om de pijn enigszins te verzachten. Ze zetten livestreams op, zijn actief op Social Media en proberen waar dan ook de exposure op te zoeken. Alhoewel dit momenteel geen inkomsten oplevert is het wel belangrijk enigszins gezien te blijven. Precies dat doe ik dus ook. Daarnaast wandel ik veel en solliciteer ik regelmatig.

 

 

Heb je bepaalde doelen die je nog graag wilt halen?

Er zijn nog een aantal doelen die ik graag zou willen behalen. Privé gezien bijvoorbeeld het kopen van een huis en trouwen en zakelijk gezien een keer optreden in Australië of Amerika. Momenteel staat dat nog een beetje in de ijskast natuurlijk, maar hopelijk ga ik deze doelen ooit eens realiseren.

 

 

Waar heb je nog veel moeite mee en zou je graag willen verbeteren?

Ondanks de vele optredens die ik heb gehad en de ervaring die ik heb opgedaan, ben ik af en toe nog wel eens onzeker. Ik zou wel hier en daar wel een wat overtuigender van mijzelf willen zijn. Het is dus niet dat ik onzeker op een podium sta en onzeker mijn werk uitvoer, maar meer de onzekerheid achteraf van, ‘deed ik het wel goed?’ Eigenlijk nergens voor nodig natuurlijk, de organisaties of mensen waar ik mee samen werk zijn altijd positief.

 

MC Da Syndrome

 

Hoe zie jij de toekomst van de dance scene ?

Wat dat betreft ben ik en blijf ik positief. Zodra er een vaccin is, zullen de feesten gewoon terug keren. In welke mate zal ik nu nog niet kunnen zeggen, maar we blijven doorgaan.

 

 

Wie is je idool?

Dit is waarschijnlijk de moeilijkste vraag ever en die mij tevens al vaker is gesteld. Ik ken veel mensen waar ik bewondering voor heb, maar zou er absoluut niet iemand specifiek uit kunnen halen. Op deze vraag heb ik dan ook helaas geen antwoord.

 

 

Wat is je favoriete dance plaat?

Ik heb meerdere favoriete dansplaten. Maar, om hier wel een antwoord op te geven, ik ga voor Adrenalize DJ & Wasted Penguinz This is the one.

 

 

Wat wil je anderen meegeven?

Blijf positief en geef nooit op!

 

 

Wil je meer weten over Wouter Koops, oftewel MC Da Syndrome? Je kunt hem vinden op Facebook en Instagram

 

Wil jij ook een bijzondere baan?

klik hier!

 

terug naar bijzondere banen overzicht