FacebookTwitterInstagramYoutube

De bijzondere baan van Max Weering

 

 

21-05-2020

 

de bijzondere baan van Max Weering

 

 

Voor velen is het racen in supercars een jongensdroom, maar voor de Drentse Max Weering is het dagelijkse kost. Aan dewerknemersmarkt.nl verteld Max over zijn bijzondere baan.

 

 

Wie is Max Weering?

Max Weering is een 19-jarige jongeman, geboren in Coevorden en zijn hobby, sport maar ook zijn werk is autoracen. Daarnaast moet ik om fit te blijven enorm actief zijn in de sportschool en ben ik 2 á 3 keer in de week aan het kickboksen met Semmy Schilt. In de simulator trainen is ook een prioriteit, zo blijf je altijd bezig met het racen. Ondanks dat je niet op het circuit bent.

 

 

Hoe ben je in de racerij beland?

Racen is mij met de paplepel ingegoten. Zowel mijn vader als mijn opa zijn helemaal gek op alles wat een motor heeft. Toen ik drie jaar oud was zette mijn vader me voor het eerst in een kart en zo is het balletje gaan rollen.

 

 

Wat doe je naast het werk als autocoureur?

Naast alles wat met autoracen te maken heeft ben ik graag bij mijn vrienden, zo ben ik het liefst elke avond bij ze. In het weekend moet er vaak geracet worden, maar indien dit niet het geval is, ben ik wederom de hele dag bij mijn vrienden te vinden.

 

 

School heb ik inmiddels afgerond met een opleiding voor autoverkoper MBO niveau 4 en daardoor heb ik nu meer tijd om me te focussen op het autoracen.

Naast de vele uren wat in het racen gaat zitten ben ik de rechter hand van mijn vader. Zo breng ik dingen rond en regel ik bepaalde dingen.

 

 

Heb je bepaalde doelen die je nog graag wilt halen?

Er is voor mij één doel wat ik graag wil halen, dit is deelnemen aan het 24uurs van Le Mans. Naast dat dit gewoon een bekende race is en de auto's die hier aan deelnemen geweldig zijn, zijn de honderden miljoenen mensen die de race volgen op televisie qua getal gewoon een kick. Ook op de baan zijn meer dan 250.000 mensen te vinden; dit motiveert! Dit ga ik overigens heel erg missen aankomend jaar, door corona mogen de evenementen niet doorgaan dus de races worden gereden zonder toeschouwers. Toeschouwers nemen een bepaalde sfeer mee, dit is leuk maar ook altijd spannend en daarnaast hou ik heel erg van een goede gezonde spanning.

 

 

Waar heb je moeite mee en zou je graag willen verbeteren?

Ik heb met vrij weinig dingen moeite, wel heb ik een aantal karakter eigenschappen welke ik eigenlijk iets zou willen veranderen, puur omdat ik het dan voor mezelf makkelijker maak, dit zijn zowel positieve als negatieve karaktereigenschappen.

 

 

Hoe zie jij de toekomst?

Waar ik mezelf zie in de toekomst? In de toekomst kijken is altijd lastig, je weet niet wat je te wachten staat en daarnaast is een sporter zijn altijd onzeker en dan maakt het niet uit wat voor een sport je doet. Als je voetballer bent en je presteert slecht (misschien door omstandigheden) of je doet iets waar je zelf niet over na hebt gedacht, kan je hele carrière in elkaar vallen. Wel wil ik natuurlijk hogerop komen, wat voor zich spreekt. Het is lastig te zeggen hoeveel tijd etc. iets kost maar de tijd zal het leren!

 

 

Wie is je aartsrivaal?

Ik heb niet echt een aartsrivaal. Je moet naar je zelf kijken, zelf hogerop komen en leren van je eigen fouten of juist leren van de dingen die je wel goed doet. Ik denk dat je daar het meeste van leert. Wel ben je natuurlijk wel eens jaloers dat een ander beter presteert maar dat kan de volgende race volledig omgedraaid zijn. Dus, aan jezelf werken en zorgen dat je sterker terugkomt. Dit is denk ik het belangrijkste wat je kunt doen, zowel zakelijk als in het sportleven.

 

 

de lamborghini van Max Weering

 

 

Wat is je favoriete auto(merk)?

Mijn favoriete automerk, ik rij zelf voor Lamborghini natuurlijk. Dan zou het vloeken in de kerk zijn als ik een ander merk noem. Maar laten we eerlijk wezen, de vormen/lijnen en vooral die dikke V12 van Lamborghini is toch geweldig?!

 

 

Wat wil je anderen meegeven?

Ik wil anderen meegeven dat je met een positieve mindset veel dingen kunt bereiken. Andere mensen, zowel zakelijk als privé zien graag iemand lachen. Er zitten natuurlijk zure appels tussen die je liever zien huilen haha. Maar als je positief in het leven staat denk ik dat je daar goede relaties uit op kan bouwen, wees lekker open en vooral jezelf!

 

 

Wil je meer weten over Max Weering? Je kunt hem vinden op Facebook en Instagram

 

 

Wil jij ook een bijzondere baan?

klik hier!

 

terug naar bijzondere banen overzicht