FacebookTwitterInstagramYoutube

Hoe is dewerknemersmarkt.nl ontstaan?

Zoek jij een nieuwe baan?

 

Ongeveer een jaar geleden wist ik niet of mijn toen aflopende tijdelijke contract wel omgezet ging worden naar een vaste aanstelling, waardoor ik in die periode weer actief moest gaan solliciteren naar een andere baan.

Op de een of andere manier ging mij dat nogal moeizaam af en vond ik het vooral erg lastig om goede motivaties te schrijven naar bedrijven.
Want waarom zou ik ergens willen werken. Dat wist ik toen niet! Ik kende de bedrijven waar ik solliciteerde niet en ik wist alleen maar dat er onduidelijkheid was of ik kon blijven werken waar ik al werkte.

work

Dan maar op LinkedIn proberen.

Mijn profiel wat aangepast en hopen op reacties van werkgevers, recruiters of uitzendbureaus, hoewel LinkedIn een fantastisch platform is werkte het voor mij niet, leverde het helaas niks op en het grootste deel van de tijd op LinkedIn was ik ook afgeleid door het lezen van artikelen en verhalen van anderen.
Elke keer weer tijd stoppen in het zoeken naar vacatures en elke keer weer nieuwe motivaties schrijven ging mij steeds meer tegenstaan en daardoor vroeg ik mij af of ik niet een advertentie van mijzelf als werkzoekende kon plaatsen op marktplaats.
Dus naar marktplaats gesurft met het doel om daar een advertentie te plaatsen, maar voor ik het wist was ik aan het zoeken naar 
auto´s en andere producten die allemaal op marktplaats aangeboden werden.

 

marktplaats
 

Dit werkte dus ook niet.

Ook marktplaats leidt teveel af om voor dit doel gebruikt te kunnen worden en daarom ging ik op zoek naar andere alternatieven. Op verschillende websites mijn cv achtergelaten en op zoek naar een website waar alleen maar advertenties van werkzoekenden geplaatst worden.
Ik vond een paar websites, maar die werkten niet optimaal en dus dacht ik bij mijzelf, dit kan toch veel beter!


 

Omdat ik werkzaam ben in de horeca was het oorspronkelijke idee om een marktplaats te maken voor alleen maar horeca personeel, maar ja waarom ook eigenlijk niet voor alle werkzoekenden in Nederland?

Het zou toch fantastisch zijn als iedereen die net als ik moeite heeft met motivaties schrijven en contact maken met bedrijven, door middel van een advertentie toch aan een nieuwe baan kunnen komen!
En ook voor werkgevers is dit een stuk makkelijker! Ze hoeven dan namelijk geen dure vacatures meer te plaatsen en kunnen die stap dus overslaan en direct met de volgende stap verder, het zoeken naar nieuwe werknemers.


 

Een marktplaats voor werkzoekenden.

Maar wat voor naam moet dat dan hebben? Dewerkzoekendenmarkt? Nee, dat klopte niet! Een marktplaats met alleen maar werknemers, voor werkgevers!
Na wat denk en zoekwerk kwam de term werknemersmarkt voorbij en wist ik meteen, dat dekt de lading! www.dewerknemersmarkt.nl Simpel, makkelijk en duidelijk waar het voor staat.
Direct de domeinnaam, die gelukkig nog vrij was gekocht en toen hard aan de slag gegaan met een ondernemersplan.


 

Hieruit bleek dat het haalbaar was om het plan door te zetten en welke volgende stappen ik zou moeten zetten om de website in de lucht te krijgen.

Als eerste ben ik begonnen met het ontwerp. Indeed sprak me altijd al heel erg aan, vanwege de simpele lay-out wat erg goed werkt en weinig afleiding.
Het moest dus een mix worden van de eenvoud van indeed, maar met de zoekfuncties zoals op een marktplaats.
Na een aantal tekeningen had ik een duidelijk beeld voor ogen, maar de vraag was nog hoe er met de website ook geld verdient gaat worden.

 

schets

 

De werkgever laten betalen om een advertentie te kunnen inzien vond ik een beetje vreemd.

Je betaald immers toch ook niet om op marktplaats een advertentie van iemand anders te kunnen zien?

 

De website moest dus gebouwd gaan worden. 

Dat ben ik in eerste instantie zelf gaan proberen, maar al snel werd me duidelijk dat dat een paar jaar zou gaan duren voordat me dat zou lukken en dus op zoek naar een website bouwer met de vraag of ze een website konden bouwen die exact zo werkt als marktplaats dat doet.

Tot mijn verbazing kreeg ik van vooral de kleinere bedrijven elke keer een afwijzing omdat dit nogal complex is om te bouwen.
Op zoek dus naar een bedrijf die het wel denkt te kunnen en uiteindelijk kwam ik bij Dotsolutions in Hoogeveen terecht.
Onmiddellijk was er een goede klik met hun en na een aantal intake gesprekken zijn ze gestart met de bouw van de website.


 

De periode die hier op volgde was een achtbaan van emoties!

Tegenslagen door vertragingen en functies die maar niet wilden gaan werken, maar ook veel positieve emoties door de voortgang van de website en ik weet vooral nog wel de eerste keer dat ik het uiteindelijke ontwerp van de website zag. Dat was een heel mooi moment om de ideeën die je in je hoofd hebt dan uiteindelijk in het echt te zien enik moet bekennen dat ik wel een traantje moest wegpinken.

 

laptop


 

Uiteindelijk ging de website online.

Nu doe ik er mijn stinkende best voor om er een succes van te maken zodat het contact leggen tussen werknemer en werkgever weer een stukje makkelijker en sneller wordt en ik hoop er vooral een hoop mensen mee te helpen die net als ik niet zo goed zijn in goede motivaties en sollicitatiebrieven schrijven.