FacebookTwitterInstagramYoutube

Nieuwsoverzicht

 

Werkloosheid Nederland

De werkloosheid in Nederland in 2020 is door het covid-19 virus enorm gestegen. Sinds 2003 hebben we niet meer gezien dat het aantal werkloosheidsuitkeringen zo snel steeg. Het gaat vooral om jongeren met een flexcontract.

lees verder

 

 

Wet arbeidsmarkt in balans (WAB): wat er verandert vanaf 1 januari 2020

Vanaf 1 januari veranderen de regels rond arbeidscontracten en ontslag. Dit is geregeld in de Wet arbeidsmarkt in balans. Dit is relevant voor werkgevers en werknemers. Zo gaan werkgevers vanaf 1 januari een lagere WW-premie betalen voor werknemers met een vast contract. Payrollwerknemers krijgen een betere rechtspositie en arbeidsvoorwaarden en oproepkrachten krijgen meer zekerheid op werk en inkomen.

lees verder 

 

 

 

Groei aantal Drentse banen remt af

 

21 juni 2019

 

Er komen dit jaar en in 2020 achthonderd banen bij in Drenthe. Dat verwacht het UWV. Daarmee komt het aantal Drentse banen op 111.800.

Er blijven banen bijkomen, maar de groei gaat wel minder hard dan in de afgelopen jaren. Door de gunstige economische ontwikkelingen vinden meer mensen een baan.

 

Lees meer op RTV Drenthe

 

 

Banenexplosie in het Noorden, kijk hier hoeveel banen er in jouw gemeente zijn bijgekomen

Lees meer...

 

 

Het onderwijsbeleid moet meer oog hebben voor de arbeidsmarkt

Deskundigheid ontbreekt

Lees meer...

 

 

Hoe kan dat: krapte op de arbeidsmarkt én dalende lonen?

 

 

Nederland telt een recordaantal vacatures, maar tegelijk dalen de reële lonen van werknemers. Hoe zijn die twee gegevens met elkaar te rijmen?

Lees meer...